KNING
Stichting Kinderen en kleinkinderen Nederlands-Indië en Nieuw-Guinea veteranen
 

Erik van Meersbergen

De tropenjaren van mijn vader dienstplichtig soldaat Hendrik 

De tropenjaren van mijn vader dienstplichtig soldaat Hendrik - Erik van Meersbergen - historische biografie


Dit boek “De tropenjaren van mijn vader dienstplichtig soldaat Hendrik” is gebaseerd op vier schriften en foto’s uit zijn Indië-albums. Samen met allerlei losse briefjes, onopgemerkt bewaard gebleven in die schriften, ontvouwde zich het dagboek van mijn vader. Hij werd als dienstplichtig soldaat uitgezonden naar Nederlands-Indië (1947-1950). We maken kennis met Hendrik en de dagelijkse ervaringen van een soldaat in de tropen. Elke dag vanaf zijn vertrek tot aan zijn thuiskomst stond genoteerd in zijn aantekeningen. Op de achtergrond tekent zich een omwenteling van grote historische betekenis af. Dit boek is geschreven vanuit het perspectief van een zoon van een Indiëganger. Het zijn vragen over toen en interpretaties in deze tijd. Deze blijven zoveel jaren later nog actueel.
Misschien dat de generatie van de (klein-)kinderen van Indiëgangers, hun vader of grootvader nog beter leert kennen. Hulpverleners, mantelzorgers en andere betrokkenen kunnen zich een eigen beeld vormen of aanvullen. Een beeld van de missie in een oorlog die geen oorlog mocht heten. Het waren tropenjaren voor Hendrik van Meersbergen en voor al die andere 95.000 dienstplichtige jonge mannen.


Te koop voor 22,50 euro direct via weblink van website boekenbestellen.nl


Boek: De Tropenjaren van mijn vader - Geschreven door Erik van Meersbergen (boekenbestellen.nl)


De tropenjaren van mijn vader dienstplichtig soldaat Hendrik -Erik van Meersbergen
Uitgeverij De Tandem


ISBN 9 78 9464 060539


Stichting KNING verloot 2 exemplaren onder haar bezoekers. Wil je daar kans op maken vul dan je naam hieronder in.  Na afloop
van de actie periode nemen wij contact met je op voor verdere details.