KNING
Stichting Kinderen en kleinkinderen Nederlands-Indië en Nieuw-Guinea veteranen
 

Sanne Biesheuvel

oorlog aan de overkant 

Oorlog aan de Overkant – Sanne Biesheuvel - roman
Het boek ‘Oorlog aan de Overkant’ vertelt het verhaal van Dirk, die als  dienstplichtig soldaat van 20 jaar in 1946 werd uitgezonden naar toen nog Nederlands-Indië, waar hij als hospik te werk ging. De oorlog beleefde hij daardoor vanaf de achterkant: hij zag de verminkte slachtoffers, verzorgde de gewonden en kistte de gesneuvelden. Tijdens de twee politionele acties moest hij mee als ziekendrager en was zo ongewild getuige van agressie, martelingen en massamoorden.
Door zijn oprechte interesse en vredelievende houding was hij echter graag gezien bij de inlandse bevolking en omdat hij vaak langere tijd op één plek verbleef mondden deze contacten meer dan eens uit in echte vriendschappen.

Zijn dochter Sanne vond lang na de dood van haar vader drie dagboeken uit Indië. Ze maakte een reconstructie van dat verleden, van zijn oorlog aan de overkant. De belevenissen van een hospik in Indië / Indonesië.

Te koop voor 22 euro bij uw lokale boekhandel en via Bol.com.
Oorlog aan de Overkant - Sanne Biesheuvel

Uitgeverij In de Knipscheer
ISBN 978 90 6265 613 4

Stichting KNING verloot 2 exemplaren onder haar bezoekers. Wil je daar kans op maken vul dan je naam hieronder in.  Na afloop 

 

van de actie periode nemen wij contact met je op voor verdere details.